Workshop analoge fotografie (inclusief doka)

Deze intense workshop van twee dagen is bestemd voor iedereen die de magie van het werken in een donkere kamer met zwart/wit film, papier en chemie wil (her)ontdekken. We besteden aandacht aan filmontwikkeling, het maken van contacten en proefprints en aan beeldselectie. We besluiten met een expressieve barietprint die voldoet aan de archivale museumstandaard.

De workshop film & doka stimuleert de deelnemers om zelf de visuele kwaliteiten van de traditionele “natte” fotografie te ervaren. Eerdere donkere kamer ervaring is niet vereist maar de workshop is zeker ook interessant voor wie lang niet meer in de donkere kamer gestaan heeft en zijn kennis wil opfrissen of expressiever wil leren printen.

We beginnen met een korte opnamesessie op film, maar u mag natuurlijk ook uw eigen oude negatieven meebrengen om ze nieuw leven in te blazen. U kan ook aan deze workshop deelnemen in combinatie met de workshop de technische camera. In dat geval kan u de daar belichte negatieven zelf in de doka verwerken. Bij inschrijving voor beide workshops krijgt u een korting van 20%.

Sven Lambin heeft zijn passie voor de klassieke fotografie steeds levend weten te houden. Met zijn ervaring als masterprinter voor fotografen en musea. De workshop gaat door in een professioneel labo, waar u door het beperkt aantal deelnemers werkelijk een persoonlijke en intensieve begeleiding van hem krijgt.

 

Dag 1
07:00 Opnamesessie bij opkomende zon met zicht skyline Antwerpen
09:00 Opnamesessie in het natuurgebied Hoboken
11:00 Filmontwikkeling
12:00 Lunch
13:00 Voorbereiden doka
14:00 Contactafdrukken
16:00 Beeldselectie
Dag 2
09:00 Voorbereiden doka
10:00 Maken van een 3-tal proefprints
12:00 Lunch
13:00 Maken van een expressieve barietprint
16:00 Drogen van de prints
17:00 Bespreken van de resultaten
18:00 Einde

Aantal deelnemers max.:4
Prijs per persoon: 450 €

Inschrijven